De voorbije oudejaarsnacht namen bijna duizend feestvierders (960 om precies te zijn) de feestbus van De Lijn die een lus reed via Kasterlee, Lichtaart, Tielen en Turhout . "Deze cijfers bewijzen voor mij dat het een goede keuze was om deze feestbussen via de politiezone te financieren met middelen van het Verkeersveilihgeidsfonds (VVF)", aldus burgemeester Ward Kennes.

Op basis van de gemeten resultaten pleit hij ervoor om nu reeds te beslissen om eind 2015 en eind 2016 deze formule te herhalen. Daarbij vraagt hij ook om voor Kasterlee het oudejaarsaanbod nog uit te breiden met een koppeling met de lussen Geel en Herentals.

Op die manier zouden de fuifnummers in veilige omstandigheden naar de drie omliggende steden kunnen trekken. Maar het grootste belang hecht hij aan de veilige verbinding tussen de drie dorpen van de gemeente Kasterlee.

Het afgelopen jaar werd een en ander nogal laat beslist. Daarom wil Ward Kennes dat dit voorjaar reeds de nodige beslissingen worden genomen voor de volgende 2 edities zodat iedereen tijdig kan starten met de organisatie en de communicatie. "Het is ook een ideale kans om de VVF middelen die hoofdzakelijk repressief worden ingezet ook eens op een preventieve manier aan te wenden".